Lazar Anić (MN Press)
Lazar Anić (MN Press)

Rivali leteli daleko preko osam metara, Lazar Anić bez odgovora: Tentoglu sa zlatom slavi 24. rođendan

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.03.22. | 20:31

Iskusni domaći atletičar u finalu skoka u dalj zauzeo osmu poziciju sa rezultatom 7,92 metara. Svu slavu pokupio sjajni Grk koji je skočio 8,55 m

Sve je bilo u znaku Miltijadesa Tentoglua. Neverovatni Grk verovatno bolju proslavu 24. rođendana nije mogao ni da zamisli. Skok od 8,55 metara, zlatna svetska medalja, velika podrška sa tribina...

Publika je u Štark areni večeras gledala pravi šou olimpijskog šampiona. Već u prvoj seriji se videlo da je spreman da poleti, međutim za nekoliko milimetara mu je dosuđen prestup. Pobednički skok izveo je u drugom pokušaju. Još dva puta je skakao preko osam metara - 8,26 u četvrtoj seriji i 8,51 u šestoj. Ovo je definitivno bilo njegovo veče, koje će zauvek pamtiti.

Izabrane vesti

Srebrno odličje je završilo u rukama Šveđanina Tobijasa Montlera - 8,38 metara, a bronzu je osvojio Markiz Dendi iz SAD - 8,27m.

Srpski atletičar Lazar Anić zatvorio je program prvog dana Svetskog prvenstva u Beogradu kad su u pitanju domaći takmičari. Imao je veoma raspoložene rivale, nije mogao potpuno da isprati njihove daljine, pa je morao da se zadovolji sa osmom pozicijom.

Najbolji skok zabeležio je u poslednjoj seriji, a on iznosi - 7,92 metra.


tagovi

Lazar AnićSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.atletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara